Menu

Mountain Rally, med start og mål på Gol, feiret 10-årsjubileum som åpningsløp i årets NM-sesong i rally. To av verdens beste rallytalenter utkjempet en durabelig kamp om seieren. Mads Østberg (Ford Fiesta RRC) tok ledelsen på første fartsetappe, men hadde et handicap utover i løpet da han kjørte som første bil og fikk noe løsere underlag på veiene. Regjerende IRC-mester Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia S2000) overtok ledelsen på den andre fartsetappen og holdt den til mål med en margin som til slutt ikke ble mer enn sju sekunder.

I klassen for de tohjulsdrevne bilene ble det også uhyre spennende, men denne gang var det ”veteranen”, 32 år gamle Petter Rolfsen (Ford Fiesta R2), som satte en gjeng med unge talenter på plass og vant med 16,8 sekunder foran Petter Kristiansen (Skoda Fabia R2). Frank Tore Larsen (Ford Fiesta R2) endte på 3.plass, bare 2,4 sekunder bak Kristiansen og 0,3 sekunder foran Steve Røkland (Ford Fiesta R2).

Jan Egil Halland (BMW M3) tok første stikk i Nasjonalklassen for de eldre bilene, da han vant med et halvminutts margin til lokalfavoritten Geir Ingar Mythe (Volvo 240).

{article 7}{introtext}{/article}