Menu

Fire av de seks NM-klassene i rally ble avgjort under den nest siste NM-runden, Rally Hedmarken.

Frank Tore Larsen (Ford Fiesta R5) hadde sikret gullet i sin klasse allerede før start, men det ble en spennende fight med Anders Grøndal (Subaru Impreza Sti) om totalseieren i løpet. Grøndal avgjorde den kampen med 9,1 sekunder i sin favør og ble Norgesmester i sin klasse. Dette var for øvrig NM-gull nr. 10 siden Grøndal startet å kjøre i 2003 og han er den yngste føreren i norsk bilsport som har klart å ta ti gull.

Steve Røkland (Peugeot 208 R2)var i samme posisjon som Grøndal før løpet at han nærmest kun behøvde å fullføre for å ta gull. Men det passet ikke Røkland å cruise på halvtempo rundt i løypa og han vant klassen for 2WD-biler med god margin til Marius Aasen 8Ford Fiesta R2).

Marius Dahl (Mitsubishi Evo6) var suveren i klassen for nasjonale 4WD-biler, helt fram til målpassering på siste fartsetappe. Der klarte han å rulle etter målstreken og måtte bryte før målpassering på Hamar. Bjørn Bækkevold (Mitsubishi) tok dermed NM-gullet.
I nasjonalklassen for 2WD vant Søren Snartemo (BMW M3) foran Tom Kristian Lien (Volvo 940). Disse to skal også gjøre opp om NM-gullet i finalerunden Rall Telemark.

Se video her:

{article 7}{introtext}{/article}