Menu

Injection er tilbake i ny drakt og starter årets første TV sending med Sigdalsrally neste Onsdag den 27.1 klokken 18:00

Anders Grøndal fra NAF M.sp. Asker&Bærum og hans nye svenske kartleser Miriam Walfridsson vant Sigdalsrallyi sin nye Ford Fiesta R5. De tok de ledelsen fra start, og da deres argeste konkurrenter og lokale håp, Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen kjørte av veien midtveis i løpet, kunne de fullføre uten noe som helst press bakfra. Nærmest Grøndal fulgte Steve Røkland i en tohjulsdreven Peugeot, et meget sterkt resultat av Røkland og kartleser Patrik Barth.

I klassen for internasjonale biler med firehjulstrekk ble det favorittseier til Anders Grøndal. Eyvind Brynhildsen er regjerende norgesmester i klassen, men han startet ikke i Sigdal. Sølvvinner fra 2015, Petter Kristiansen og kartleser Ole Kristian Brennum fra NMK Sør-Gudbrandsdal, kjørte av veien på den andre fartsetappen og fikk dermed ikke med seg NM-poeng i sesongstarten. Det gjorde derimot Subaru-fører Geir Helge Frøslid fra NMK Fluberg og hans nye kartleser Dag Nordstrand fra NMK Hamar. Frøslid tok bronse i fjor, og har posisjonert seg bra etter andreplassen i Sigdal. Nummer tre i klassen og nummer fem totalt ble unggutten Oscar Solberg fra KNA Indre/Ytre Østfold. Sammen med kartleser Øyvind Beckstrøm fra NAF Eidsvoll & Omegn imponerte den tidligere ungdomsføreren i sin Subaru Impreza.

Internasjonale biler med tohjulstrekk
I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler stilte ingen av medaljevinnerne fra i fjor til start i Sigdalsrally, men det gjorde mesteren fra 2014, Steve Røkland fra NMK Gardermoen. Sammen med sin svenske kartleser Patrick Barth kjører han en Peugeot 208 R2. De kjørte imponerende og vant klassen suverent. Den gode kjøringe holdt også til en andreplass totalt. Nærmest Røkland fulgte svenskene Sebastian Johansson og Jonas Magnér i en Ford Fiesta. De får ikke NM-poeng, og dermed blir det Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg og Marius Fuglerud fra NMK Drammen som kjører en Ford Fiesta ST som får godt med NM-poeng for sin tredeplass. Frøslid fikk førerkort på fredag, men har tidligere kjørt i ungdomsklassen. Det står derfor respekt av prestasjonen til 18-åringen. Nummer tre i NM-klassa i Sigdal ble Tomas Jenssen og Anders Bråthen fra arrangørklubben NMK Modum&Sigdal, også de kjører en Ford Fiesta.

Nasjonale biler med firehjulstrekk
Bernt Kollevold fra NAF M.Sp. Asker&Bærum er tittelforsvarer i klassen for nasjonale firehjulsdrevne biler. Sammen med kartleser Ove Johnny Andersen fra samme klubb, startet de forrykende i sin Toyota Celica ST205. Allerede etter den første prøven fikk de en solid ledelse ned til Stein-Erik Brynildsen og Vemund Leivestad fra henholdsvik NMK Gardermoen og NMK Aurskog-Høland i en Mitsubishi Evo IV. Thomas Skogheim, KNA Solør M.Sp. med Marius Eng fra KNA Kongsvinger på passasjersiden ble nummer tre i en Mitsubishi Evo V. Kollevold og Andersen ble nummer tre totalt i løpet.

Nasjonale biler med tohjulstrekk
I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler var Søren Snartemo fra NMK Konsmo og Arne Ingar Stulen fra NMK Hadeland var klare for revansje etter femteplassen i NM i fjor. De tok føringa fra start i sin BMW M3. Etter at både Martin Edvall Stenberg og Tom Kristian Lien brøt, kunne Snartemo sikret seieren ved å safe inn til mål. Men ekspressen fra Sørlandet fortsatte i høyt tempo og kunne kjøre inn til en åttendeplass totalt, over ett minutt foran Anders Kjær fra NMK Larvik. Kjær har vært borte fra rallyløypa ei tid, men er tilbake i nasjonal klasse sammen med Gøril Undebakke fra NMK Nore og Uvdal. Han er nok godt fornøyd med sitt comeback der han endte på en andreplass med sin Golf II GTI. Birger Gundersen som hadde med seg Morgen Høgberg i sin BMW lå lenge an til tredeplass, men brøt på den aller siste fartsprøva. Dermed sikret Vidar Nordbø fra KAK og Eirik Spilling fra NMK Konsmo seg tredjeplassen i nasjonal klasse for tohjulstrekkere med sin Volvo 240. Regjerende norgesmester Jan Egil Halland fra NMK Nore og Uvdal stilte ikke til start.

Se opptake fra LIVE-sendingen her: