Menu

Det var Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker og Bærum og kartleser Miriam Walfridsson fra MK Ratten som vant årets tredje NM-runde i rally som ble kjørt i Numedal lørdag. I en Ford Fiesta R5 sikret Grøndal seg viktige NM-poeng og økte ledelsen i sammendraget.

Det ble favorittseier til Anders Grøndal som også vant klassen for internasjonale biler med firehjulstrekk under flotte forhold i Numedal. Sammen med sin svenske kartleser fikk han konkurranse av svenske Johan Kristoffersson som for anledningen hadde med seg Veronica Engan fra NAF Motorsport Asker og Bærum i kartleserstolen i sin Skoda Fabia S2000. Kristoffersson, som ble nummer tre i VM i rallycross i 2015, var kommet til Numedal for å skaffe seg fartstrening før sommersesongen, og de kjørte bedre og bedre utover i løpet. Før den siste prøva på nesten tre mil var de kun 19 sekunder bak Grøndal. Grøndal og Walfridsson lot seg ikke true av svensken, og i mål var de åtte sekunder foran Kristoffersson og Engan. I og med at Kristoffersson er svensk, kvalifiserer han ikke til NM-poeng. Det ble tøff kamp om tredjeplassen. Trond Lyseng fra NAF Motorsport Ringerike og Pål Iversen fra NAF Motorsport Asker og Bærum hadde gått opp ei bilklasse i helga, og lå helt likt med Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra NMK Modum og Sigdal før den siste prøva. I likhet med Grøndal kjører begge en Ford Fiesta R5, og det er vel ikke tvil om at begge hadde sterke ønsker om å vinne den avgjørende Smådøletappen. Lyseng hadde et lite uhell og måtte rygge, dermed tok Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen tredjeplassen i årets Numedalsrally.

Anders Grøndal drar fra i NM-sammendraget i klassen, mens Oscar Solberg og Geir Helge Frøslid ligger på en delt andreplass, kun ett poeng foran Kenneth Johnsrød.

Se sendingen her:

Internasjonale biler med tohjulstrekk

Nok en gang var det Steve Røkland fra NMK Gardermoen og kartleser Patrick Barth som var raskest i klassen for internasjonale biler med tohjulstrekk. Røkland har vært suveren så langt i år og kjørt inn full poengpott med sin Peugeot 208 R2. De kjørte imponerende og vant klassen suverent foran Morten Storsveen og Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold i en Renault Twingo R2. Nummer tre ble Håkon Sveen Frøslid og Marius Fuglerud fra henholdsvis NMK Fluberg og NMK Drammen i en Ford Fiesta ST. Unggutten fra Fluberg fortsetter å kjøre meget bra, og beholder andreplassen i NM-sammendraget bak Røkland. Miriam Aasli er nummer tre i NM.

Stein Erik Brynildsen vant klassen for nasjonale biler med firehjulstrekk etter sekundstrid

Jo Inge Bakken og Tommy Slåstad fra KNA Kongsvinger hadde en ledelse på over 20 sekunder til Stein-Erik Brynildsen fra NMK Gardermoen og Vemund Leivestad fra NMK Aurskog-Høland før den avgjørende sisteetappen over Smådøl. Brynildsen sataset alt i sin Mitsubishi Evo IV, og vant med fattige tre sekunder på Bakken. Bernt Kollevold fra NAF M.Sp. Asker og Bærum ledet NM før Numedalsrally, men sammen med sin kartleser Ove Johnny Andersen fra samme klubb fikk han problemer med sin Toyota Celica ST205 og måtte bryte løpet. Tom Heitmann fra NAF Nordre Vestfold og Frode Gunnerød NMK Tønsberg kjørte inn til en tredjeplass i en Subaru Impreza STi. Dermed har vi tre med 53 poeng i NM etter at vinterløpene er kjørt. Dette er Bernt Kollevold, Jo Inge Bakken og Stein Erik Brynildsen.

Marginal seier til Ole Gunnar Skogli i klassen for nasjonale biler med tohjulstrekk

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler ble det som forventet en tøff kamp mellom lokalførerne Ole Gunnar Skogli fra NMK Nore og Uvdal med kartleser Raymond Braaten fra NMK Aurskog-Høland og Jan Egil Halland med kartleser Anders Nygård, begge fra arrangørklubben NMK Nore og Uvdal. Jan Egil Halland kjører ikke NM i år, men en seier i Numedal betyr nok mye for den regjerende norgesmesteren. Skogli og Braaten i en Ford Sierra Cosworth lå noen sekunder foran Halland og Nygård i BMW M3 gjennom hele løpet før alt skulle avgjøres på den legendariske Smådøl-etappen. Her tok Halland og Nygård inn nesten hele forspranget, men bare nesten, for i mål var de fire tideler bak, og Skogli og Braaten kunne slippe jubelen løs. Også tredjeplassen ble besatt av en lokal utøver. Anders Kjær fra NMK Larvik hadde nemlig med seg kartleser Gøril Undebakke fra NMK Nore og Uvdal i sin VW Golf II GTI. De kjørte inn til en tredjeplass foran NM-leder Søren Snartemo fra NMK Konsmo og kartleser Arne-Ingar Stulen fra NMK Hadeland i BMW M3.

Neste NM-løp på sommerføre
Dermed er siste NM-runde på vinterføre kjørt, 30. april fortsetter mesterskapet med Rally Sørland som arrangeres av Kristiansand Automobil Klubb.

10-på-topp Numedalsrally 2016:

1. Anders Grøndal/ Miriam Walfridsson NAF Msp Asker og Bærum/ MK Ratten (S) Ford Fiesta R5
2. Johan Kristoffersson/Veronica Engan MK Team Westom (S)/ NAF Msp Asker og Bærum Skoda Fabia S2000 +0.7,9
3.Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen NMK Modum & Sigdal Ford Fiesta R5 +0.50,5
4. Trond Lyseng/Pål Iversen NAF Msp Ringerike/ NAF Msp Asker og Bærum Ford Fiesta R5 +1.12,3
5. Steve Røkland/Patrik Barth NMK Gardermoen/ MK Ratten (S) Peugeot 208 R2 + 2.51,3
6. Christian August Selmer/Nils-Henrik Holmen KNA Oslo og Omegn Ford Fiesta R5 +3.15,8
7. Kenneth Johnsrød/ Eirik Borge, NAF Msp Asker og Bærum, Mitsubishi Evo IX +4.28,2
8. Ole Gunnar Skogli/Raymond Braaten NMK Nore og Uvdal/NMK Aurskog-Høland Ford Sierra Cosworth +4.33,2
9. Jan Egil Halland/Anders Nygård NMK Nore og Uvdal BMW M3 +4.33,6
10. Stein-Erik Brynildsen/Vemund Leivestad NMK Gardermoen/ NMK Aurskog-Høland Mitsubishi Evo IV +4.41,7