Menu

NM RALLY – RUNDE 5 – RALLY TELEMARK

Rally Telemark var et helt nytt løp i Rally-NM, med veier rundt Notodden som ingen av deltakerne tidligere hadde kjørt på. Dette gjorde løpet spesielt krevende og utfordrende, selv om det ikke var mer enn ca. 70 km med fartsetapper.

Mads Østberg (Ford Fiesta WRC) valgte å kjøre sin Fiesta i WRC-trim utenfor konkurranse om NM-poengene, som en test før VM-runden i Wales. Til tross for intercomproblemer på flere etapper vant han løpet med klar margin.
I klassen for de firehjulsdrevne bilene ble det dramatikk da Anders Grøndal (Subaru Impreza Sti) punkterte og dro av veien på den tredje fartsetappen. Han klarte å fortsette, men kunne dermed ikke forhindre at Sveinung Bieltvedt (Subaru Impreza Sti) vant klassen og kunne øke ledelsen i NM til hele 18 poeng.

Likeledes opplevde Frank Tore Larsen (Ford Fiesta R2) dramatikk på den sjuende fartsetappen. Larsen ledet klassen for de tohjulsdrevne bilene med grei margin, men da gearspaken løsnet på etappen mistet han hele forspranget og datt ned til 5.plass. Det ble isteden Steve Røkland (Ford Fiesta R2) som vant, og som dermed fremdeles har en teoretisk mulighet til å ta gullet i NM.

Nasjonalklassene ble overraskende vunnet av Mads Peder Hvambsal (Volvo 240), mens Søren Snartemo (BMW M3) sikret seg 2.plassen og dermed bare er ett poeng bak Jan Kåre Vilsberg (Volvo 940) i kampen om NM-gullet før finalen på Hedmarken.

{article 7}{introtext}{/article}